У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Театр "Нєфть". Вистава "Альтернатива"

28 листопада 2021, 20:00, неділя
Продаж припинено
минула подія

Про подію

ВАЖЛИВО
Під час карантину діють наступні умови відвідування вистав:
Глядачі мають бути в масках та мати при собі один із документів:
- сертифікат про отримання однієї або двох доз вакцини;
- негативний ПЛР-тест терміном до 72 годин;
- довідка про одужання від коронавірусу.
Ми як організатори лишаємо за собою право відмовити вам у відвідуванні заходу у разі відсутності зазначених вище пунктів.  
 
«Альтернатива» — фантастична вистава-антиутопія. Трилер про апокаліптичне майбутнє у 2054 році, про екологічні проблеми та культуру споживання. 
 
СЮЖЕТ
 
Під землею відчувається наростаюча хвиля вібрації. Кора тріскається й крізь кратери потроху просочується зелена димка. З цього моменту починається зворотний відлік, отруйний зелений газ вже скоро проникне в усі атоми атмосфери. Кожен, хто вдихає цей дим, помирає миттєво. Газ проникає крізь будь-які матерії: землю, асфальт, воду, бетон, людські легені.
 
Тим часом в невеличкій квартирі на 502 поверсі Поет/Поетеса ще нічого не підозрює про кінець світу. Його/її душа страждає через емоційне вигорання та втрату сенсів своєї творчості. Він/вона вирішує більше не займатися поезією.
 
Газ продовжує заповнювати усю поверхню землі, вбиваючи цілі райони за декілька хвилин. Є місце, до якого газ добереться в останню чергу — це 502 поверх найвищого у місті хмарочоса, де живе Поет/Поетеса.
 
Мешканці будинку відчувають наближення апокаліпсису. У  квартирі головного героя/героїні збираються його Сусід/Сусідка, Кіт/Кішка, найкраща Подруга і Бургомістр/Бургомістерка міста. Перебуваючи у занепокоєному стані, вони намагаються розібратися в причинах екологічної катастрофи, у своїх взаєминах та ролі мистецтва в їх житті, а газ тим часом підіймається все вище. 
 
Починають розкриватися дивні шокуючі обставини. Купа сміття, яка вже давно стала невід’ємною частиною реальності, пронизує кожну річ в квартирі. Стіни, диван, килими — все зрослося з пластиком, поліетиленом, пенопластом. Сміття так багато, що потроху воно перетворюється в самостійний Об’єкт, який потроху віднімає вільний простір людей. Цей Впливовий Об'єкт — породження людської недбалості, він і є керівником кінця світу. І за декілька хвилин до апокаліпсису він показує ознаки життя і починає з усіма говорити та погрожувати. 
 
Цей фантасмагоричний калейдоскоп продовжує закручуватись у ще більш абсурдні обставини із лазерною стріляниною, зрадами друзів та подорожами у часі. Згодом сни, мрії, страхи, спогади стають єдиною реальністю і починають існувати в голові Поета/Поетеси одночасно. Карусель думок поглинає розум героя/героїні, змішуючи його з зеленим газом, який вже проник у легені……
 
ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ВИСТАВУ
 
Виставу можна подивитись у виконанні різних акторів/-ок. Ми створили дві акторські групи, які по черзі міняються. Сьогодні ви можете подивитися виставу у виконанні однієї команди, а завтра той же самий сюжет ви побачите вже з іншими акторами/акторками. У першому варіанті Поета грає чоловік, сусідку звати Ельвіра, в квартирі живе Кішечка, а бургомістр h — чоловік. У другому (альтернативному) акторському складі Поета змінює Поетеса, Кішку — Кіт, сусіда Альберта — сусідка Альбіна і т.д..
 
Усі костюми куплені в секонд-хендах. Такий жест передає меседж вистави — свідоме споживання та надання нового життя старим речам. 
 
Під час вистави гратиме жива музика, яку виконує Стас Кононов на гітарі та синтезаторі. Буде панк, синті-поп, гітарна лірика та ембієнт. Усі музичні композиції створили Стас Кононов та Олег Каданов спеціально для цієї вистави.
 
Сценографія повністю складається з відходів, що зібрала команда театру під час підготовки до вистави. Пластикові пляшки, тетра-паки, поліетилен, макулатура — ми назбирали цілий гараж цього добра, щоб створити із вторинної сировини всі об’єкти вистави. 
 
Під час роботи над виставою, ми зрозуміли, що багатьом речам ми можемо знайти альтернативу. Замінити або поміняти місцями акторів? Легко. Купити не нові речі, а б/у? Не проблема. Використати вторинну сировину для реквізиту і не споживати нових речей? Теж легко. Можна замінити речі, технології і навіть людей, але Землю ми маємо в єдиному екземплярі. І наші щоденні життєві вибори та пошуки альтернатив у побуті визначають, чи будем нам комфортно жити на цій планеті.
 
Артем Вусик — режисер. 
 
Перша акторська група:
Альберт — Ярік Подшивалов
Саманта Маєрс — Влада Ченцова
Сусідка Ельвіра — Саша Касьянова
Кішка — Саша Малацковська
Природа/Ведучий/Бургомістр h/Розповідач/Божа Корівка — Діма Третяк
Музикант — Стас Кононов
Впливовий Об'єкт — Артем Вусик
 
Художник з костюмів — Саша Шай
 
Друга (альтернативна) акторська група:
Альбіна — Ніна Батовська 
Саманта Маєрс — Катя Любченко 
Сусід Ернесто — Саша Шай
Котик — Олег Каданов
Природа/Ведуча/Бургомістерка h/Розповідачка/Божа Корівка — Юля Лінник 
Музикант — Стас Кононов
Впливовий Об'єкт — Артем Вусик
 
Художниця з костюмів — Поліна Полікарпова 
__________________________
Композитори — Стас Кононов, Олег Каданов 
Хореографка — Ніна Хижна
Художник зі світла — Саша Чиж 
Художник зі сценографії — Андрій Хворостьянов

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Театр "Нєфть". Вистава "Альтернатива" відбудеться 28 листопада 2021, 20:00, неділя в Театр "Нафта". За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.