У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

"Чоловік,який сплутав капедюха з дружиною" (Майкл Найман)

онлайн продаж припинено
запитуйте квитки в касах міста і театру
минула подія

Про подію

ПОДІЯ ПЕРЕНЕСЕНА З 22 ЖОВТНЯ 2020 19:00 НА 2 ГРУДНЯ 2020 20:00
Всі придбані квитки дійсні на нову дату

Національна прем’єра!

Ментальна сліпота. Що це?

Видатний сучасний британський композитор-мінімаліст Майкл Найман, добре відомий музикою для кінематографу (у тому числі, до фільмів культового режисера Пітера Грінуея), написав камерну оперу «Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом», що базується на оповіданні невролога та нейропсихолога Олівера Сакса.

Герой опери - Доктор П.- бачить та розрізняє окремі об’єкти, кольори, лінії та патерни, але не може скласти загальної картини. Мінімалістична музика Наймана підкреслює схематичність світосприйняття Доктора П., а інтегровані в музичне тіло опери фрагменти музики Роберта Шумана символічно демонструють гармонійне сприйняття реальності.

Майкл Найман не випадково цитує музику Роберта Шумана, адже видатний композитор мав такий самий розлад.

Ми пропонуємо вам не просто оперну прем’єру, не цікавий випадок з неврологічної практики, а зворушливу історію про підтримку та філософську сагу про багатовимірність зв’язків між людиною та Всесвітом, що гармонізують життя за будь-яких обставин за допомогою мистецтва. Ви побачите світ очима головного героя, завдяки оригінальному візуальному рішенню, що до цього не використовувалось на оперній сцені!

Автор музики - Майкл Найман

Автор першого перекладу лібрето українською мовою - Наталка Маринчак

Автори еквіритмічної адаптації лібрето - Наталка Маринчак та Сергій Горкуша.

Постановочна група #MAGENTA.

У виставі задіяні Схід ОПЕРА Ensemble під керівництвом диригента Сергія Горкуші, солісти Схід ОПЕРА, артисти балету Схід ОПЕРА.

Постановка здійснюється в рамках Першої Української Музично-Театральної Резиденції, створеної за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду для співтворчості незалежних українських митців на базі Харківської Національної Опери Схід ОПЕРА.

#MagentaСхідOpera #запідтримкиУКФ #східопераєднає #резиденціясхідопера

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

"Чоловік,який сплутав капедюха з дружиною" (Майкл Найман) відбудеться 2 грудня 2020, 20:00, середа в ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.