У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Органні діалоги

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Органні діалоги: Амстердам – Гамбург, Любек – Копенгаген
***
Звучатиме музика  найславетніших органістів Північної Європи, яку чув, любив грати і наслідував у своїх творах видатний Й. С. Бах. Цей органний вечір занурить Вас в емоційну, сповнену контрастів атмосферу пізнього Ренесансу та Бароко.
Діалог вестимуть п’ятеро композиторів: Ян Пітерсзон Свелінк з Амстердама – «вчитель органістів Європи», його учень Генріх Шайдеманн з Гамбурга, Франц Тундер з Любека, його наступник і зять – Дітріх Букстехуде, у якого стажувався Бах, а також найталановитіший учень Букстехуде – Ніколаус Брунс, що після навчання в Любеку працював у Копенгагені.
Концерт буде цікавий кожному, хто любить органну музику доби Бароко і хоче відчути атмосферу, завдяки якій творчість Й. С. Баха стала такою глибокою і емоційною, якою ми її знаємо.
 
Чи знаєте Ви? 
Звичай проводити вечірні органні концерти започаткував Ф. Тундер.
Д. Букстехуде був  настільки відомий своїм мистецтвом гри ногами на органних педалях, що 20-річний Бах пройшов пішки майже 400 км, щоб послухати Букстехуде.
Г. Шайдеманн працював у Гамбурзі на найбільшому органі свого часу і брав участь у його вдосконаленні. 
Посада головного органіста в Любеку передавалася зятеві попереднього органіста. Коли Букстехуде захотів одружити 20-річного Баха зі своєю 30-річною дочкою, Бах втік з Любека.
Великий орган, на якому грав Д. Букстехуде, мав дві  (!) клавіатури для гри ногами. Сучасні органи мають лише одну клавіатуру для ніг.
Н. Брунс помер у віці 31 року. Збереглися ноти лише 5 органних творів і один уривок, однак саме вони вважаються підсумком органної традиції Північної Німеччини. Й. С. Бах був у захваті від музики Брунса.
 
Програма концерту:
- Н. Брунс. Прелюдія та фуга мі мінор (велика)
- Я. П. Свелінк. «Unter der Linden grüne» ("Під зеленими липами")
- Я. П. Свелінк. Echo Fantasia (Ionian) (Фантазія в стилі відлуння)
- Г. Шайдеманн. «Alleluja Laudem dicite Deo nostro»
- Г. Шайдеманн. «Dic nobis Maria» - "Скажи нам, Маріє, що ти бачила"
- Ф. Тундер. Фантазія на хорал «Jesus Christus unser Heilend»
- Д. Букстехуде. Хоральна прелюдія «Ich ruf' zu dir, Herr Jesu Christ»
- Д. Букстехуде. Прелюдія фа-дієз мінор
- Н. Брунс. Хоральна фантазія «Nun komm der Heiden Heiland»
- Д. Букстехуде. Прелюдія, фуга та чакона До мажор

Придбати квиток на Органні діалоги можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Органні діалоги відбудеться 3 листопада 2019, 18:30, неділя в Харківська філармонія. (Органна зала). За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.