У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Вистава "Витівки Хануми"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Режисер-постановник - заслужений діяч мистецтв Ігор Коваль
Диригент-постановник - заслужений діяч мистецтв України Ярослав Сорочук
Художник-постановник - Тарас Шигимага
Художник по костюмах - Аліна Горбунова
Балетмейстер-постановник - Малхаз Джалагонія
Хормейстер-постановник - Ірина Кузнєцова
Режисер - заслужена артистка України Валентина Подорлова
Балетмейстер - Олександр Грічаний, Вікторія Сидоренко.
 
Музична комедія «Витівки Хануми» написана за мотивами п'єси «Ханума» грузинського драматурга, режисера і актора Авксентія Цагарелі. Він склав її в 1882 році для бенефісу своєї дружини - грузинської актриси Нато Габуния. Саме вона запросила на прем'єру ансамбль народних інструментів, під акомпанемент якого Нато блискуче виконувала грузинський танець «лекурі».
За свою більш ніж 130 річну історію п'єса з блиском витримала багато постановок і послужила джерелом натхнення для створення опери «Кето і Котє», написаної в 1919 році, композитором Віктором Долідзе, а в 1948 році її екранізували, причому музику написав Арчіл Кереселідзе.
Але справжнім хітом «Ханума» стала в 1972 році, коли свою версію російського тексту написали відомі комедіограф Борис Рацер і Володимир Константинов, а музику Гія Канчелі. Ця версія музичної комедії стала бестселером в постановці Георгія Товстоногова, а в 1978 році вистава записали для телебачення.
Саме музика Гії Канчелі найбільш тонко передає атмосферу Тифліса ХІХ століття. Тому в нашому спектаклі звучить його музика. Особливий східний колорит віставі надає звучання живого симфонічного оркестру під керівництвом заслуженого діяча України Ярослава Сорочука. Багато в чому настрій вистави підтримує грузинське багатоголосся. Артисти хору багато і серйозно попрацювали над виконанням грузинська хорових пісень під керівництвом головного хормейстера Ірини Кузнєцової.
Найвищий професіоналізм і блискуче технічна майстерність продемонструють артисти балету, виконуючи, граціозні і запальні, кавказькі народні танці. Спеціально для цієї постановки запросили керівника грузинського танцювального ансамблю «Georgia» Малхаза Джалагонія. Він придумав для жителів грузинсько-вірменської громади колоритні жести, пластику, а так же поставив темпераментні танці - «Картулі», «Лезгинка», «Багдадурі».
Іскрометна комедія про краще на Кавказі свахи отримала нове звучання в постановці директора, головного режисера театру Ігоря Коваля, який встиг завоювати визнання своїми постановками - музичної казки «Обережно! Чарівний ліс »і оперети« Прекрасна Галатея ».
У виставі зайнятий зоряний ансамбль артистів театру, здатних створити на сцені смішні, чарівні і незабутні образи.
«Цариця» вистави - це, звичайно, Ханума - дотепна, життєрадісна, емоційна і чарівна. Вона гаряча як південне сонце, вона п'янить як молоде вино, а її жарти гостріше перцю чилі. В її арсеналі - хитрість, іронія, переодягання, крадіжка нареченої, відвідування чоловічий лазні, скандали і навіть бійка.
Особливий колорит віставі надають вишукані барвисті костюми. Вони допомагають вживатися артистам в образи. Кожен костюм - маленький шедевр. Спеціально для цієї постановки запросили художника по костюмах Алісу Горбунову. Вона стилізувала барвисті національні костюми вірмен і грузин відповідно до моди тих років.
Художник Тарас Шигимага придумав мальовниче художнє оформлення старовинного району Тифліса - Авлабар, де тече річка Кура і шумить східний базар, а поруч відомі сірчані лазні князів Орбеліані. Тут живуть по сусідству багаті і бідні князі, підприємливі купці, хитрі торговці і життєрадісні кінто. Саме тут дві свахи хочуть одружити князя Вано Пантіашвілі. Невже починаюча сваха Кабатов вирішила забрати клієнта у досвідченої свахи Ханумі? Яка з свах візьме гору? Хто посватав саму Хануму? Чи отримає кожен те, до чого прагнути, Ви дізнаєтеся на виставі «Витівки Хануми» в Харківському академічному театрі музичної комедії.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Вистава "Витівки Хануми" відбудеться 2 березня 2022, 18:30, середа в Харківський театр музичної комедії. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.