У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Аїда (опера)

26 листопада 2021, 18:30, п’ятниця
Продаж призупинено
минула подія

Про подію

Композитор Джузеппе Верді
 
Опера на 4 дії (з 3 антрактами)
 
Лібрето
Антоніо Гісланцоні
за сценарієм Огюста Марієтта
 
Виконується італійською мовою з українськими субтитрами
 
Прем’єра в ХНАТОБ відбулася
10 жовтня 1973 року
березень 1984 року
 
Рік та вид оновлення
Капітальне поновлення:
- квітень 1992 року
- травень 1996 року
 
 
«Кохана Аїдо, сонячне сяйво, долини Нилу квітка чарівна!» – співає у своїй арії, що відкриває оперу, закоханий Радамес. Неможливо не закохатися й у саму оперу: прекрасне, екзотичне творіння великого італійського композитора, сюжет якого, згідно з думкою одного з авторів лібрето – французького єгиптолога О. Марієтта, заснований на реальних історичних подіях. 
 
Трагічній історії кохання та смерті єгипетського полководця та полоненої ефіопської принцеси, яку втілив у музиці великий Верді, вже майже півтора століття. Однак актуальності його твір не втрачає й досі. Героям Верді неможливо не співчувати: діти різних народів, які перебувають в стані війни, Аїда і Радамес були приречені на загибель. Вони шляхетні та хоробрі, страждають через неможливість вибору між любов'ю й обов’язком перед Батьківщиною. На шляху їх щастя – суперниця Аїди, горда дочка фараона Амнеріс, яка безнадійно кохає Радамеса, і батько головної героїні, переможений ефіопський цар Амонасро, котрий змушує Радамеса стати зрадником. 
 
Але, крім безсумнівно захоплюючої драматичної складової, провідну роль в творі грає Музика.  Різноманітні сольні виходи героїв, медитативні ліричні й пристрасні драматичні ансамблі, розкішні хори – у всьому відчувається досконалість. Артисти можуть в цьому творі показати всю свою майстерність: партії «Аїди» великий Верді створював для співаків-акторів найвищого класу.

 

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Аїда (опера) відбудеться 26 листопада 2021, 18:30, п’ятниця в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.