У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Театр на Жуках. Спектакль "Туман"

15 грудня 2019, 18:00, неділя
Продаж припинено
минула подія

Про подію

Постановка Театру на Жуках - можливо, перша спроба театрального втілення «Іспиту», одного з найбільш незвичайних творінь Хуліо Кортасара.

«Іспит» - роман завдовжки в життя, який був опублікований лише в 1985 році, через рік після смерті великого аргентинця. Кортасар написав першу редакцію тексту в середині 40-х років в Буенос-Айресі після того, військового перевороту, що стався на його батьківщині. Молодий письменник, який викладав тоді французьку літературу в одному з університетів, активно брав участь в маніфестаціях проти військової хунти. Його книга через цензуру не могла бути опублікована, в той час її прочитали лише найближчі друзі. Пізніше Кортасар перебрався в Париж, але книга була відкладена в «довгу шухляду». І лише наприкінці життя, будучи тяжко хворим, знаменитий на весь світ письменник повернувся до свого раннього роману, почав готувати його до друку, але так і не побачив текст опублікованими.

Часові рамки роману охоплюють всього дві доби з життя головних героїв - п'ятьох друзів: Клари, Хуана, Андреса, Стелли і Репортера, які бродять по місту напередодні вирішального університетського іспиту. Як завжди у Кортасара, реальний і фантасмагоричний світи тісно переплітаються, і одним з провідних обставин книги стає дивний туман незрозумілого походження, що поступово затягує місто.

Сучасні події в Україні породжують стійкі асоціації з цим кортасарівських текстом. І спектакль Театру на Жуках - свого роду естетичне переживання того, що з нами відбувається сьогодні, нашого божевільної життя, в якому, незважаючи ні на що, вистачає і краси, і любові, і творчості. Вистава не тільки для тих, хто любить кортасарівські тексти, але для всіх, хто цінує слово, музику, для тих, хто творчо мислить.

Вистава триває близько 1 години 40 хв, російською мовою, 14+

З відгуків глядачів і ЗМІ
«Дивовижний спектакль -«Туман ». Стильний і тонкий »(Маргарита Корн)

«Спектакль не може залишити байдужим - прокручуєш сюжет наступні дні і переживаєш його знову і знову, розуміючи, що велика частина життя людини - суєта, в якій втрачається головне» (Олена Коваленко)

«Спасибі за сильні враження. За те, що не відпускає »(Олена Міллер)

«Спектакль, як і твір Кортасара, - без правил, скоріше, порушення цих самих правил. Все здається сумбурним і нелогічним, незрозумілим і незграбним. Просто дивіться, і відчуття прийдуть, відпустіть все »(Анна Селевіч)

«Головним у виставі Ольги Тернової стає текст, слово - як джерело інформації, як носій ідеї, як звукова вібрація з певною енергетикою. Подібний підхід - дуже амбітна заявка з точки зору постановника і дуже складне завдання для акторського ансамблю. (Маргарита Корнющенко, газета "Харківські Вісті")

Дійові особи та виконавці

Андрій Головінов (Хуан)
Лілія Їжак (Клара)
Антон Щербак (Андрес)
Наталія Фірсова (Стелла)
Дмитро Терновий (Репортер)
Ілля Панасенко (Абель)
Олександр Толочек (Оратор, Лодочник)
Сергій Кисельов
Ірина Бондаренко
Діна Дюрба
Людмила Зана

Світло - Ілля Панасенко
Звук - Тетяна Філатова
Музичне і відео оформлення - Анастасія Тернова


У виставі використовуються фрагменти відео з Девідом Холбергом, Олександром Таро, Нанетт Скриба


Сценографія, костюми - Ольга Тернова
Режисер-постановник - Ольга Тернова
 

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Театр на Жуках. Спектакль "Туман" відбудеться 15 грудня 2019, 18:00, неділя в Locus Ludi. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.