У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Norma (опера, концертне виконання)

18 жовтня 2019, 18:30, п’ятниця
Продаж призупинено
минула подія

Про подію

Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. В. Лисенка готує концертне виконання шедевра епохи італійського «bel canto» - опери «Норма» Вінченцо Белліні. Предварююче постановку опери на сцені концертного виконання (яке передбачає використання декорацій, театральних костюмів і спеціального гриму) зараз дуже поширене у світовій театральній практиці, і дозволяє зосередити всю увагу публіки на майстерності співаків і музикантів. Ще за життя Вінченцо Белліні називали «творцем італійських мелодій»: саме в його творчості досяг свого розквіту чудовий стиль «bel canto». В. Белліні є автором одинадцяти опер, багато з яких до цих пір дуже популярні. Але саме опера «Норма» вважається одним з найдосконаліших шедеврів музичного театру. Навіть сам композитор говорив, що це єдина його опера, яку необхідно буде врятувати у разі аварії корабля з його партитурами. Композитор був абсолютно покірний драматичному сюжету трагедії француза Луї Соме і дуже ретельно працював над своїм твором. Одну тільки знамениту каватину «Casta diva» Белліні - молитву при місячному сяйві - повністю переписував вісім (!) разів, поки не переконався (причому абсолютно справедливо) в її досконалості. 

Дія опери розгортається на тлі протистояння галлів і римлян в 50 році до н.е. Верховна жриця галлів Норма порушила обітницю безшлюбності і вірності своєму народові, таємно ставши дружиною римського консула Полліону і народивши йому двох дітей. Полліон ж кинув її і закохався в юну жрицю Адальжізу. Головну героїню терзають ревнощі, бажання помститися зрадливому і любов до дітей, почуття провини за порушену клятву перед народом і богами. Неоднозначні також і інші герої: Адальжіза не може пробачити коханому зради верховної жриці, і навіть зрадник Полліон виявляється здатним на самопожертву. У наш час «Норма» ставиться спеціально для видатних сопрано, оскільки партія головної героїні вважається однією з найскладніших у світовому оперному репертуарі - не тільки за рахунок віртуозної вокальної партії, але і через її високого емоційного напруження.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Norma (опера, концертне виконання) відбудеться 18 жовтня 2019, 18:30, п’ятниця в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.