У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Концерт НАРОДНОГО АРТИСТА УКРАЇНИ В.БОЛДИРЄВА

23 вересня 2017, 18:30, субота
Продаж призупинено
минула подія

Про подію

Концерт народного артиста Украина Владимира Болдырева

Одним из самых ярких событий начала нового сезона обещает стать концерт народного артиста Украина Владимира Болдырева. В егопрограмме – произведения из репертуара Муслима Магомаева, которые прозвучат в сопровождении симфонического оркестра Харьковского национального академического театра оперы и балета им. Н. Лысенко. Ведь, несмотря на то, что великого певца, творчество которого составило целую эпоху в истории отечественной эстрады, уже нет с нами – песни из его репертуара до сих пор пользуются огромной популярностью. И лучшей данью уважения Магомаеву в год его 75-летия станет концерт одного из лучших исполнителей его репертуара в Украине – Владимира Болдырева.

Из книги А. Чепалова «Записки призрака оперы»:«Владимир Болдырев <…>несколько раз собирал зал на концерты памяти Магомаева. И пел под симфонический оркестр прекрасно: красивым, бархатным тембром, в традициях великого певца – осмысленно и с достоинством, внешне сдержанно, но вместе с тем волнующе... <…>.В Харьковский театр оперы и балета его пригласили еще в 1981 году студентом Института искусств им. И. Котляревского. В. Болдырев быстро занял достойное место среди ведущих исполнителей харьковской труппы, исполняя сложнейшие партии мирового оперного репертуара. Романтический Дон Жуан в одноименной опере Моцарта и Евгений Онегин Чайковского, разочарованный в жизни и любви – это его роли. Как и искрометный Фигаро в «Севильском цирюльнике», благородный Жорж Жермон в «Травиате», любимец публики Эскамилио в «Кармен», прямодушный и отважный Остап в «Тарасе Бульбе». Отдельная страница творчества Болдырева – участие в постановке на харьковской сцене оперы В. Губаренко «Сват поневоле» по пьесе Г. Квитки-Основьяненко «Шельменко-деньщик», где он с юмором воссоздал на оперной сцене образ плутоватого героя, имя которого стало нарицательным.

На одном из вокальных конкурсов имени Глинки В. Болдырев получил звание лауреата, был дипломантом престижного международного конкурса Мин-Он в Японии (1987). Успешно участвовал почти во всех фестивалях классической музыки «Харьковские ассамблеи», выступал в спектаклях оперных фестивалей имени Л. Собинова (Саратов), Ф. Шаляпина (Казань), фестиваля Моцарта на Корсике(Франция, 1991), праздниках оперного искусства в Сеговии (Испания, 1995) и Флоренции (Италия, 2001).

Как солист харьковской оперы,  выступал с гастролями почти во всех странах Западной и Восточной Европы, а также в США. Он сделал много фондовых записей на украинском радио и телевидении и был участником таких популярных программ, как «Классик-премьер», гала-концертов ведущих мастеров искусств. Концертные программы В. Болдырева подтверждают и его талант первооткрывателя современных вокальных произведений, что особенно сказывается в сотрудничестве с многими харьковскими композиторами.

За творческой судьбой В. Болдырева стоит большой жизненный опыт труженика и солдата, который очень пригодился артисту в борьбе с преградами. По сути он – человек, который «сделал» сам себя. А теперь помогает в сложном процессе профессионального роста молодым певцам, которые учатся в его вокальном классе».

В концерте прозвучат жемчужины репертуара М.Магомаева, среди которых как его собственные сочинения («Приснившаяся песенка», «Элегия», «Синяя вечность», «Земля – Родина любви»), так и произведения его известных современников Г. Свиридова («Маританна»), А. Бабаджаняна («Солнцем опьянен», «Не спеши», «Позови меня», «Сердце на снегу», «Ноктюрн», «Пока я помню – я живу» и др.), А. Пахмутовой («Надежда», «Мелодия», «Нам не жить друг без друга») и других.

Однією з найяскравіших подій початку нового сезону обіцяє стати концерт народного артиста України Володимира Болдирєва. У його програмі – твори з репертуару Мусліма Магомаєва, які прозвучать у супроводі симфонічного оркестру Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка. Адже, незважаючи на те, що великого співака, творчість якого склало цілу епоху в історії вітчизняної естради, вже немає з нами – пісні з його репертуару досі користуються величезною популярністю. І кращою даниною поваги Магомаєву в рік його 75-річчя стане концерт одного з кращих виконавців його репертуару в Україні – Володимира Болдирєва.

З книги О. Чепалова «Записки призрака оперы»: «Володимир Болдирєв <...> кілька разів збирав зал на концерти пам'яті Магомаєва. І співав під симфонічний оркестр прекрасно: красивим, оксамитовим тембром, в традиціях великого співака – осмислено і з гідністю, зовні стримано, але разом з тим хвилююче ... <...>В Харківський театр опери та балету його запросили ще в 1981 році студентом Інституту мистецтв ім. І. Котляревського. В. Болдирєв швидко зайняв гідне місце серед провідних виконавців харківської трупи, виконуючи найскладніші партії світового оперного репертуару. Романтичний Дон Жуан в однойменній опері Моцарта і Євгеній Онєгін Чайковського, розчарований у житті та коханні – це його ролі. Як і іскрометний Фігаро в «Севільському цирульнику», благородний Жорж Жермон в «Травіаті», улюбленець публіки Ескамільйо в «Кармен», прямодушний і відважний Остап в «Тарасі Бульбі». Окрема сторінка творчості Болдирєва – участь в постановці на харківській сцені опери В. Губаренка «Сват мимоволі» за п'єсою Г. Квітки-Основ'яненка «Шельменко-Деньщик», де він з гумором відтворив на оперній сцені образ шахраюватого героя, ім'я якого стало прозивним.

На одному з вокальних конкурсів імені Глінки В. Болдирєв отримав звання лауреата, був дипломантом престижного міжнародного конкурсу Мін-Он у Японії (1987). Успішно брав участь майже у всіх фестивалях класичної музики «Харківські асамблеї», виступав у виставах оперних фестивалів імені Л. Собінова (Саратов), Ф. Шаляпіна (Казань), фестивалю Моцарта на Корсиці (Франція, 1991), святах оперного мистецтва в Сеговії (Іспанія, 1995) і Флоренції (Італія, 2001).

Соліст харківської опери виступав з гастролями майже у всіх країнах Західної та Східної Європи, а також в США. Він зробив багато фондових записів на Українському радіо і телебаченні та був учасником таких популярних програм, як «Класик-прем'єр», гала-концертів провідних майстрів мистецтв. Концертні програми В. Болдирєва підтверджують і його талант першовідкривача сучасних вокальних творів, що особливо позначається у співпраці з багатьма харківськими композиторами.

За його творчою долею стоїть великий життєвий досвід трудівника і солдата, який дуже знадобився артисту в боротьбі з перешкодами. По суті він – людина, яка «зробила» себе сама. А тепер допомагає в складному процесі професійного зростання молодим співакам, які навчаються в його вокальному класі».

У концерті прозвучать перлини репертуару співака, серед яких як його власні твори («Приснившаяся песенка», «Элегия», «Синяя вечность», «Земля – Родина любви»),так і твори йоговідомихсучасниківГ. Свиридова («Маританна»), А. Бабаджаняна («Солнцем опьянен», «Не спеши», «Позови меня», «Сердце на снегу», «Ноктюрн», «Пока я помню – я живу» и др.), А. Пахмутової («Надежда», «Мелодия», «Нам не жить друг без друга») та інших. 

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Концерт НАРОДНОГО АРТИСТА УКРАЇНИ В.БОЛДИРЄВА відбудеться 23 вересня 2017, 18:30, субота в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.