У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Забута симфонія. Світова прем'єра

Продаж призупинено
минула подія

Про подію

«Світова прем'єра забутої симфонії» від МАСО «Слобожанський»
 
Вперше в світі і тільки у Харкові! Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» проводжає зиму світовою прем'єрою виконання втраченої симфонії.
 
Карл Стаміц - німецький композитор і скрипаль чеського походження, великий представник «мангеймської школи». Він був плідним композитором. Його перу належать понад 50 симфоній, 38 концертних симфоній, понад 60 концертів для різних інструментів з оркестром (в тому числі 11 концертів для кларнета з оркестром і концерт для альта з оркестром, що вважаються найбільш відомими його творами), дуети, тріо та квартети для різного складу інструментів, в тому числі ряд дуетів для скрипки і альта.
 
Після смерті композитора в 1801 році залишилося багато боргів. Все його майно пустили з молотка. Велика частина його творчості зникла, оскільки численні ноти потрапили в руки не тих людей, рукописи були розкидані по всій Європі. Також доля обох опер Стаміца не відома досі.
 
«Я знайшов видавництво, яке видало недавно дві партитури, які ще ніколи не виконувалися. Це інтермецо з опери «Мадам Батерфляй» Пуччіні та симфонія Карла Стаміц. Свого часу його багато виконували, зараз його майже не знають. І ось видані ноти симфонії ре-мінор, яка також ніде не виконувалася», - розповідає диригент Даніїл Австріх.
 
Саме в Харкові і саме з молодіжним оркестром Даніїл вирішив зіграти прем'єру цих творів.
 
«Що стосується прем'єри інтермецо з «Мадам Батерфляй», то звичайно ж ця популярна опера виконувалася, але як окремий самостійний твір симфонічне Інтермеццо з опери видається вперше. Тому виконання в Харкові так само буде своєрідною прем'єрою », - зазначив диригент.
 
І якщо продовжувати тему прем'єр, то симфонія Ернеста Шоссона, також як і творчість Стаміца, не заслужено забута. Даніїл Австріх вважає, що симфонія сі бемоль мажор настільки рідко виконується, що також може вважатися прем'єрою для харківської публіки: «Шоссон в першу чергу асоціюється з «Поемою для скрипки», а симфонія практично не виконується. Що дуже не справедливо, це дивовижний витвір, наповнене широкою гамою почуттів. Мені воно дуже близьке по духу».
 
Програма:
 
І відділення:
Ф. Мендельсон. Весільний марш 
К. Стаміц. Симфонія ре-мінор
Дж. Пуччіні, Симфонічний інтермецо з опери «Мадам Батерфляй»,
С. Прокоф'єв. Увертюра на єврейські теми
 
ІІ відділення:
Е. Шоссон, Симфонія сі бемоль мажор

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Забута симфонія. Світова прем'єра відбудеться 29 лютого 2020, 19:00, субота в ДК Міліції (Будинок Алчевських). За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.