У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

"Рита". "Шлюбний вексель"

11 лютого 2021, 18:30, четвер
онлайн продаж припинено
запитуйте квитки в касах міста і театру
минула подія

Про подію

ПОДІЯ ПЕРЕНЕСЕНА З 8 СЕРПНЯ 2020 19:00 НА 11 ЛЮТОГО 2021 18:30
За всіма раніше придбаними квитками на цей захід необхідно зарезервувати місця
(Згідно зі схемою залу з дотриманням карантинних заходів) в касі ХНАТОБ
Тел. для довідок: 707-70-91, 707-70-43
 
"Ріта"
Комічна опера на одну дію
 
Лібрето Гюстава Ваеза.
Покинута своїм чоловіком Гаспаро (якого вона вважає померлим), Рита вдруге виходить заміж - за Беппе. Беппе знаходиться в повному підпорядкуванні у Рити. Рита і Беппе тримають маленький ресторанчик. Втомлений від капризів і примх Ріти, Беппе скаржиться на свою долю відвідувачу, не підозрюючи, що це Гаспаро - перший чоловік Рити. Волею долі Гаспаро виявився в Канаді, де і отримав звістку про те, що Рита померла. І тепер він повернувся на батьківщину, щоб отримати підтвердження свого вдівства, тому що хоче знову одружитися. Як тільки Гаспаро побачив Риту, він одразу впізнав її і, злякавшись, що вона стане наполягати на тому, щоб він забув про свою канадську наречену, Гаспаро вирішує піти з ресторанчика. Але Рита теж помітила незнайомця, який дуже схожий на її зниклого чоловіка, і починає допитуватися у відвідувача, хто він такий.
Зіткнувшись з Беппе, який ухитрився перевірити паспорт незнайомця, Гаспаро зізнається йому, що дійсно є першим чоловіком Ріти. Щоб умовити Беппе не видавати його таємницю, Гаспаро каже йому, що двоєженство карається законом, і другий чоловік повинен бути повішений. Беппе страшно боїться, але в той же час, змучений капризами Ріти, теж хоче позбутися від неї і пропонує Гаспаро поставити Риту на кін в грі "морра": хто переможе, той і залишиться з Ритою. Так як обидва хочуть позбутися від Ріти, гра не приносить бажаного результату. В кінцевому рахунку Гаспаро і Беппе вирішують довіритися випадку: Беппе простягає Гаспаро дві соломинки; хто витягне довгу, той і залишиться з Ритою. На превелику радість Беппе довга соломинка дістається Гаспаро.
Тим часом Рита переконалася, що «незнайомець» дійсно є її першим чоловіком. Аби не допустити повертатися до нього через його буйний характер, вона заявляє, що єдиним підтвердженням їхнього шлюбу є шлюбний контракт, який вона ніколи йому не віддасть, бо таким чином ніхто не зможе довести, що вони одружені. У свою чергу Гаспаро хоче заволодіти цією копією, щоб бути впевненим, що ніщо не зможе перешкодити його нового шлюбу в Канаді, і для цієї мети він прикидається, що у нього не діє права рука. Тепер Рита впевнена, що Гаспаро не зможе більше бити її, і наближається до нього. Але Гаспаро несподівано вихоплює документ - тепер ніщо не може перешкодити його щастю в Канаді. Беппе, який засвоїв науку Гаспаро і став тепер більш рішучим, залишається з Ритою, а Гаспаро благополучно відправляється назад в Канаду.
 
"ШЛЮБНИЙ ВЕКСЕЛЬ"
Музичний фарс в одній дії
Короткий зміст
 
Ранок. Заклопотаний станом справ англійський підприємець Тобіас Мілль отримує важливий лист, відразу піднімає його настрій. Богач Слук, американець з Канади, повідомляє, що зібрався одружуватися і просить підшукати йому наречену.
Заповзятливий Мілль, який повинен заокеанському партнеру круглу суму, тут же вирішує убити двох зайців: видати красуню-дочку Фанні за Слука і заодно списати борг. Не слухаючи нарікань дворецького Нортона, він терміново йде.
Нарешті Фанні і її коханий Едуард Мілфорт можуть вийти з кімнати. Вони нескінченно признаються один одному в коханні, про яке не підозрює меркантильний батько. Нортон повідомляє закоханим погану новину, а що з'явився Мілль, кинувши підозрілий погляд на свого службовця Едуарда, поспішає порадувати дочку підготовленим шлюбним векселем.
Прибулий тим часом американець Слук виробляє фурор екзотичною зовнішністю і поведінкою. Зневірившись, Фанні наодинці розповідає новоявленому нареченому про підготовлювану операцію і обіцяє видряпати очі в разі її здійснення. Підійшов Едуардо остаточно охолоджує шлюбний запал Слука. До того ж дворецький Нортон, співчуваючий молодим, вмовляє американця не погоджуватися на операцію.
Коли розхвалюють принади дочки Тобіас Мілль підсовує партнеру вексель, той відмовляється його підписати. Шокований комерсант намагається викликати Слука на дуель, але енергійний американець переписує вексель на Едуарда і робить його своїм єдиним спадкоємцем. Після таких аргументів не надто прагне дуелі Мілль прощає молодих і благословляє їх союз.
 

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

"Рита". "Шлюбний вексель" відбудеться 11 лютого 2021, 18:30, четвер в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.