У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Лебедине озеро WATER FANTASY на воді

27 березня 2022, 18:30, неділя
Перенесення заходу
минула подія

Про подію

Композитор - Петро Чайковський
 
Балет на 4 дії з прологом (з 3 антрактами)
 
Прем’єра в ХНАТОБ 1 листопада 2019 року
 
Проект, запропонований до уваги харківського глядача, є безпрецедентним, аналогів йому немає не тільки в Україні, а й в усьому світі. Поодинокі спроби у світовій практиці «оживити» балет П. Чайковського за рахунок справжньої водної стихії, мають разовий характер й не стають репертуарними «хітами».
 
У французького балетмейстера Йохана Нуса народилася ідея поставити «Лебедине озеро» саме на воді, тобто зробити зримою сценічну метафору та відійти від штампів імітації водної поверхні і примітивних лебединих муляжів. При цьому танець задуманий не просто «на березі» озера, а немовби на його поверхні, у великому, але неглибокому басейні.
 
Постановника цього видовища, французького балетмейстера, харківські глядачі знають так само добре, як в Західній Європі. Йохан Нус з п’яти років займався класичною хореографією і добре освоїв цей стиль танцю. В той же час Йохан сьогодні учасник і постановник багатьох престижних проектів сучасного видовищного мистецтва, у тому числі мюзиклів, шоу, розважальних телепередач, відеокліпів. До речі, зі своїм постійним асистентом Сабріною Джіордано він успішно поставив у Харкові балети «Маленький принц», «Красуня і Чудовисько», «Карміна Бурана».
 
Як відомо, балет П. Чайковського «Лебедине озеро» в класичному варианті розділяється на 4 дії. Причому, друга й четверта відбуваються на березі (у нашому варіанті — просто на воді). Партії чорних лебедів Й. Нус доручив танцівникам, білих — балеринам. Є багато сюрпризів і в хореографії. Багато напрацювань авторів класичної редакції балету Маріуса Петіпа та Лева Іванова залишаться незайманими. Втім, зміни будуть і в самому сюжеті.
 
Інтрига в тому, що чарівником, який зачарував юну Одетту і перетворив її на білу лебедицю, буде не абстрактний Злий Геній, а підступний наближений Принца. Це чаклунство відбудеться ще під час увертюри до балету, даючи поштовх фантазії авторів постановки. До речі, і фінал буде незвичайним — таким, який передбачив сам Чайковський, тобто трагічним.
 
Фантазія французького балетмейстера на теми «Лебединого озера» — це сенсація в театральному житті України та один з найдорожчих проектів в історії нашого театру. А якщо врахувати, що Харківський оперний театр (з ним і український балет в цілому) починався в 1925 році саме балетом «Лебедине озеро», то цей проект вписується в творчу біографію колективу однією з найяскравіших і найкреативніших сторінок.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Лебедине озеро WATER FANTASY на воді відбудеться 27 березня 2022, 18:30, неділя в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.