У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Черевички

24 грудня 2018, 18:30, понеділок
Відміна заходу
минула подія

Про подію

Опера «ЧЕРЕВИЧКИ» П.Чайковский

Спектакль, за мотивами гоголівської «Ночі перед Різдвом» один з наймасштабніших і технічно найскладніших в Театрі. Зимова казка для дорослих розповість про чорта, коваля Вакулу і чародійні «черевички» для красуні Оксани. Чарівна фантастика в класичному жанрі перемежовується в з історією кохання, для якої немає ніяких перешкод, навіть якщо сам Чорт вирішить докласти до цього руку.

Короткий зміст

Зима. Селище Диканька у місячну ніч напередодні Різдва. Солоха, яку усі вважають за відьму, залюбки збирається політати на помелі з Бісом. Нечистому кортить помститися синові Солохи Вакулі, який намалював його так, «що навіть усі чорти сміються». Біс вирішив нагнати хурделицю і затримати у оселі Чуба, батька Оксани. Тоді закоханий у Оксану Вакула не зможе прийти до неї додому. І хоча задля цього Біс навіть поцупив місяця з неба, проте жодна імла або хурделиця не може зупинити Чуба, який разом із кумом Панасом прямують до Дяка відвідати його варенухи.

Оксана милується своїм відображенням у люстречку. Гарячі освідчення закоханого Вакули вона зустрічає глузуванням. Вакула необачливо виганяє з власної хати Чуба, який у млі переплутав куди йти. Після цього і Оксана жене Вакулу, хоча насправді кохає його.

У хаті Солохи до неї знову залицяється Біс. У двері стукають. Це Голова. Нечистий ховається у мішку. Потім те ж повторюється із Дяком та Чубом, які мріють втішитися з Солохою, але не хочуть, аби про це хтось дізнався. Останнім приходить засмучений Вакула, який виносить мішки на вулицю, гадаючи що там вугілля.

Молодь колядує, розважається. Оксана прилюдно оголошує, що вийде заміж за Вакулу, коли він здобуде їй черевички імператриці. Вакула більш не в змозі витримати глузування коханої і вирішує втопитися. Аби було що підвісити на шию, він забирає мішок, де зачаївся Біс. Молодь цікавиться, що ж приховано у інших мішках та з веселим подивом знаходить там Голову, Чуба та Дяка.

Вакула у важких роздумах в покинутому, глухому місці. Несподівано з мішка вистрибує Біс та пропонує Вакулі віддати душу за Оксану. Але Вакула примудряється ускочити на нечистого та змушує його летіти у столицю до палацу імператриці.

Вітальня у палаці. Вакула за допомогою Біса приєднується до запорожців, які мають з’явитися перед очима імператриці.

У тронній залі палацу звучить урочистий полонез. Ясновельможний князь оголошує перемогу у битві з ворогом. Вакула, користуючись нагодою, випрошує у імператриці черевички та верхи на Бісі прямує до Диканьки.

 Pіздв’яний ранок. Солоха та Оксана оплакують Вакулу, але він несподівано з’являється та просить у Чуба  дозволу на шлюб. Оксана згідна на це вже й без черевичок імператриці. Усі вітають наречених.

Тривалість: 3год

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Черевички відбудеться 24 грудня 2018, 18:30, понеділок в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.