У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

СВАТ МИМОВОЛІ (опера)

25 вересня 2018, 18:30, вівторок
Продаж призупинено
минула подія

Про подію

Хитромудрі ШЕЛЬМЕНКО ЗАСПІВАЄ У опері!

Нова Прем'єра Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка - іскрометна комічна опера видатних харківського композитора, справжнього класика української музики Віталія Губаренка «Сват поневоле», напісаної на сюжет п'єси Г. Квітки-Основ'яненка «Шельменко-денщик». Автором лібрето оперного спектаклю стала Марина Черкашина, дружина и муза В. Губаренка, такоже Харків'янка, а ніні професор Национальной Музичної академии, одна з провідніх музікознавців України. До речі, Перше втілення цієї опери на харківській сцені успешно відбулося ще за життя композитора в 1985 году и Було розраховано на індівідуальність первого оперного Шельменко - соліста Нашої опери, видатних українського співака Миколи Коваля (1946-2018).

У Цій опері гумором проникнути усе: хітросплетіння сюжету, діалоги персонажів, Які відбуваються на дотепній суміші української, російської та французької мов, а такоже музика - написана свіжою, Сучасний мовою, де вікорістані НЕ только чісленні посилання на агентство традіційні пісні и романси, а даже вісміюються деякі оперні штампи ...

Ставити на харківській сцені Історію, дія якої відбувається на Слобожанщіні та яка написана трьома видатних харків'янамі Грігорієм квіткою-Основ'яненка, Віталієм Губаренко та Марина Черкашина-Губаренко буде команда молодих та енергійніх Харківських постановніків, что Вже зарекомендувалі собі у Яскрава творчих проектах.

Режисером - постановником виступив людина з унікальною Творче біографією Ганна Лісова: Випускниця Харківського національного медичного університету, кандидат медичний наук, магістр педагогіки вищої школи УІПА, Випускниця Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського, магістр Міланського університету Бокконі. Г. Лісова проходила стажування в театрі La Scala (Мілан), после чого повернулася до рідного Харкова, де працює викладачем кафедри оперної подготовки Харківського національного університету мистецтв та є помічником головного режисера ХНАТОБу. Вона кож автор Спільного україно-італійського проекту «Binge Drinking».

Диригент постановник - лауреат міжнародніх конкурсів Сергій Горкуша, випускник Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського (клас проф. А. Калабухіна). Молодий музикант удосконалював свою майстерність в Италии під керівніцтвом маестро Луїджі Гаджеро. ВІН учасник чисельність міжнародніх фестивалів и майстер-класів. Як диригент-постановник Виступивши в проектах «Ніч в опері» (2017, ХНАТОБ) и в Музичній комедії «Шерлок одружився!» (Режисер - О. Дугінов). С. Горкуша реалізував ряд концептуальних камерних и сімфонічніх програм, зокрема в Галузі сучасної академічної музики, деякі з них в тісній СПІВПРАЦІ з американских композитором Р. Кемероном-Вульфом.

Сценографом и автором костюмів вистави виступив досвідчена художниця и дизайнер Арія Байтенова. У віпускніці Харківського художнього ліцею та Харківської державної академии дизайну і мистецтв в портфоліо шістнадцять реалізованіх постановок и три вистави в работе (на сценах театрів Харкова, Сум, Миколаєва, Чернігова та столиці України).

Вистава зацікавіть и любителів дотепний комедій та поціновувачів сучасної академічної музики, и глядачів, Які бажають порінуті в атмосферу XIX століття й шанувальників свіжіх режісерськіх РІШЕНЬ. Аджея НЕ зважаючі на уявно простоту сюжету, Який вміщено в рамки позамінулого століття, актуальним ВІН залішається досі, а в багатьох персонажах «Свата поневоле» Цілком можливо упізнаті собі або своих знайомого.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

СВАТ МИМОВОЛІ (опера) відбудеться 25 вересня 2018, 18:30, вівторок в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.