У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Український струнний квартет

9 жовтня 2018, 21:30, вівторок
Продаж припинено
минула подія

Про подію

09/10/18   Український струнний квартет  21.30 
Камерна Сцена Схід ОПЕРА
Харків, вул. Сумська, 25.
Головний Вхід у ХнАТОБ/Схід ОПЕРА 
 
У Харкові програма презентується в рамках проекту "Молодіжний Музичний Хаб / Камерна Сцена Схід ОПЕРА"
 
Український струнний квартет
Мета проекту –привернути увагу слухача до української класики ХХ ст., також до музики молодих українських композиторів у жанрі струнного квартету, який на сьогодні, на наш погляд, знаходиться у стані занепаду в українському культурному середовищі.
В програмі – струнний квартет молодого, але вже визнаного українського композитора Олексія Ретинського, квартети надзвичайно талановитих, але невідомих широкому загалу композиторів-шестидесятників Володимира Загорцева та Валентина Бібіка, твір епатажного київського композитора Сергія Зажитька та один з квартетів Валентина Сільвестрова. Деякі з цих творів видані за кордоном і були виконані в багатьох країнах світу, проте й досі не звучали в Україні. 
Грант Президента України дозволив проекту здійснитись та бути презентованим у Києві 5 жовтня 2018 р.
 
DANAPRIS STRING QUARTET
Виконавці:
Ігор Завгородній(скрипка),Андрій Павлов(скрипка),Катерина Супрун(альт),Віктор Рекало (віолончель)
 
Біографії виконавців:
Ігор Завгородній-скрипаль,композитор,лауреат Міжнародних конкурсів.
Народився в 1988 році у Володимирі-Волинському у сім,ї музикантів .Закінчив Львівську СМШ-І ім.С.Крушельницької у класі Ю.Гольди та О.Цап.
У НМАУ ім.Чайковского навчався в класі Б.Которовича і Т.Яропуда
Завершив асистентуру-стажування на кафедрі скрипки у А.Баженова.
У складі квартету COLLEQIUM навчався в NetherlandsStringQuartetAcademy(Амстердам) у відомих педагогів Marc Danel,Stefan Metz,PeterCrooper.
Також навчався в :International Summer Academy for Music,Beuqqen(Prof.Kamilla Schatz).
International Summer Academy for Chamber Music Lower Saxony,Frenswegen(Prof.Eberhard Feltz,Robin Ireland)
З 2009-2016 був артистом НКА «Київські Солісти».З 2015 –артист «Ухо-ансамблю».Як соліст,учасник камерних ансамблів гастролював у Австрії,Болгарії,Литві,Німеччині,Нідерландах,Польщі,Швейцарії.
 
Андрій Павлов-скрипаль.Народився у Києві у сімї музикантів.Після закінчення Київського державного музичного училища ім.Р.Глієра вступив до Національної музичної академії України в клас професора Вадима Козіна.Впродовж навчання вдосконалював професійну майстерність зокрема із такими скрипалями,як Кшиштоф Смєтана,Марк Данель,Олександр Павловський,Андрій Бєлов,Філіп Зетцер,Дьордь Паук.
Концертна географія Андрія як соліста та камераліста включає фестивалі Zeist Music Days та Grachtenfestival в Нідерландах,MonteLeon Chamber Music Festival в Іспанії,Randspiele Німеччині,концерти в Італії,Австрії,Данії,Франції,Польщі,Швейцарії тощо.
Його виступи відбувалися зокрема в Radiokulturhaus у Відні,UNESKO в Парижі,Литовській національній філармонії у Вільнюсі,музеї Hermitage в Амстердамі та на провідних сценах України.В якості соліста Андрій виступає із провідними українськими оркестрами:Національний Симфонічний оркестр України,Національний камерний ансамбль «Київські солісти»,Академічний Симфонічний оркестр Львівської філармонії,New Era Orchestra
В 2014 році був запрошений для проведення майстер-класів у Тегеранській консерваторії.
Дует «Sonoro» разом із Валерією Шульгою(фортепіано),є лауреатом і володарем спеціальних призів численних міжнародних конкурсів,серед них Гран-прі Plovdiv Inernational chamber music competition(Болгарія,2017),3 премія Salieri-Zinetti International chamber music competition(Італія,2016).де Андрій був відзначений спеціальним призом як кращий скрипаль конкурсу та 3 премія Johannes Bramhs international competition(Австрія,2015) та інші
У 2017 році Андрій був удостоєний премії ім.Л.Ревуцького Міністерва Культури України
 
Катерина Супрун – альтистка.Народилась у м.Києві .Закінчила КССМШ ім.Лисенка по класу альта у професора С.Кулакова. У 2009 році вступає до Музичної Академії ім.Чайковського до професора Кулакова.У 2012 році починає свою сольну діяльність у Національному Ансамблі Солістів «Київська Камерата».Катерина є першим виконавцем багатьох українських творів.зокрема твори Алли Загайкевич,Тетяни Іваницької,Богдана Кривопуста,Золтана Алмаші,Валентина Сильвестрова та інших.Композитори Золтан Алмаші та Богдан Кривопуст присвятили Катерині свої твори.
Постійно спрівпрацює с такими колективами як:Камерний ансамбль «Віртуози Києва»,»Естрадно-симфонічний оркестр»,»New era orchestra», та ансамблем сучасної музики «SED CONTRA ENSEMBLE».
Катерина постійний гість на фестивалях таких як-«Київ Музик фест»,»Премєри Сезону»,»Два дня,дві ночі(Одеса)»,»Контрасти»(Львів)
У репертуарі Катерини є найвіртуозніші твори,з якими вона гастролювала по Україні та закордоном.Відвідала з гастрольним турне такі країни як:Фінляндія,Нідерланди,Франція,Ізраїль,Ліван,Кувейт,тощо...
У 2016 році отримала нагороду-Премію імені Л.Ревуцького ,яка відзначає молодих композиторів и виконавців за створення,сценічне і концертне втілення видатних музичних творів,що здобули широке громадське визнання.
 
Віктор Рекало-віолончелист.Народився у Харкові,випускник Харьківської спеціалізованої музичної школи(клас Л.Нікуліної)та ХНУМ ім.І.П.Котляревскього(клас професора Щелкованцевої).Лауреат міжнародних конкурсів ім.Ф.Дотцауера(Дрезден,Німеччина),ім.Д.Поппера(Угорщина),ім..Драгомірецького(Польща),півфіналіст Другого та Третього міжнародних конкурсів ім..Лисенка(Київ).Брав участь у багатьох престижних фестивалях та музичних проектах на теренах України і за кордоном,серед яких Фестиваль»Контрасти»(Львів),Форум сучасного мистецтва ім.Лютославского(Польща),»Alfa jazzfest»(Львів) та ін.
Стажувався у проф..Вальтера Дешпаля(Хорватія),проф..Райнхарда Лацко(Швейцарія),проф..Наталії Гутман(Росія),проф..ЛукашаФранта(Польща).Степендіат Міністерства культури Польщі у рамках програми «GaudePolonia».Здійснив кілька записів на CD¬¬,зокрема з музікою Лятошинського,Мейера та Палестера.
Концертує як соліст та камерний музикант,співпрацює з ансамблями сучасної музики «Sed contra Ensemble» та «Ухо».З 2017 року є артистом НКА «Київські Солісти»

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Український струнний квартет відбудеться 9 жовтня 2018, 21:30, вівторок в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.