У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Пер Гюнт (Балет)

5 березня 2022, 18:30, субота
Продаж призупинено
минула подія

Про подію

Композитор - Едвард Гріг
 
Балет на 2 дії, 6 картин
 
Лібрето - Юрій Станішевський, Вадим Писарєв за мотивами драматичної поеми Генріка Ібсена
У виставі використано музичні обробки Дмитра Родіонова
 
Прем’єра - 29 квітня 2017 року
 
«Пер Гюнт» - це розповідь про фантастичні пригоди сільського парубка, веселуна й витівника Пер Гюнта, який обрав у житті небезпечний принцип «бути самим собою задоволеним». Дві жінки, які люблять його - мати Осе та юна Сольвейг - все життя провели в очікуванні, а Пер - в мандрах і пригодах. Вмираючій матері він розповідає про свої подорожі, скрашуючи її останні хвилини. До Сольвейг він приходить вже старим і нещасним, усвідомивши, що життя його витрачено даремно.
 
В основі балету «Пер Гюнт» - однойменна п’єса видатного норвезького письменника, реформатора європейської драматургії Генріха Ібсена та музика, яка була написана спеціально для цього твору Едвардом Грігом.
 
Г. Ібсен «переплавив» в своїй драмі старовинні скандинавські саги, перетворивши її на філософську притчу про пошук людиною себе й сенсу буття через випробування. Е. Гріг, в свою чергу, акцентує тему вічної жіночності, жертовної та всепрощаючої любові, втіленої в образі ніжної Сольвейг. Саме ця концепція знайшла втілення у балеті, прем’єра якого відбулася 20 років тому у виконанні солістів Донецького балету на святкуванні тисячоліття першої столиці Норвегії (м. Трондхейм). Для Харкова ж постановку було оновлено з урахуванням специфіки трупи театру, оригінального музичного та сценографічного прочитання.
 
Пластична мова «Пер Гюнта» базується на класиці з використанням неокласичних елементів, народної хореографії, а також  більш екзотичних, характерних танців у «казкових» сценах.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Пер Гюнт (Балет) відбудеться 5 березня 2022, 18:30, субота в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.