У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Корсар (балет)

16 березня 2022, 18:30, середа
Перенесення заходу
минула подія

Про подію

Композитор Адольф Адан
 
Балет на 3 дії
 
Лібрето
Анрі Сен-Жорж, Жозеф Мазільє за мотивами однойменної поеми Джорджа Байрона
 
Прем’єра в ХНАТОБ
2013 рік
 
Про оперу/ про виставу
«Корсар» - блискучий балет на пригодницьку тему з життя корсарів композитора Адольфа Адана, який він написав через п'ятнадцять років після культової «Жізелі». Часи романтизму добігали кінця, і глядача вже приваблювали не ліричні сюжети, а пригоди того типу, якими століття по тому світ буде завойовувати Голівуд. Вважається, що сюжет «Корсара» запозичено з однойменної поеми знаменитого Джорджа Гордона Байрона. Насправді лібретист Жорж Мазільє придумав історію, досить далеку від першоджерела, взявши з нього лише деяких героїв.
 
... Викрадену корсаром Конрадом невільницю Медору за допомогою обману та зради повертає собі її власник Ісаак Ланкедем і продає паші Сеїду. Закоханий в Медору корсар з друзями проникає в палац паші на березі Босфору, звільняє полонянку й тікає з нею на кораблі, що розбивається. Медора та Конрад рятуються, діставшись скелі на березі.
 
Музику «Корсара» позначено танцювальністю, істинно французькою витонченістю, гарним смаком і яскравістю зображувальних моментів. А ось варіантів хореографії за всю сценічну історію цього балету було досить багато, хоча в основі своїй всі виходять з перших постановок Ж.Мазільє, Ж.Перро та М.Петіпа. Саме ця версія відрізняється віртуозним втіленням духу поетичного першоджерела в пластичних образах, виразними масовими й ансамблевими сценами.
 

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Харків.

Корсар (балет) відбудеться 16 березня 2022, 18:30, середа в ХНАТОБ. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.